A la carte
Voorgerechten
Steak Tartare, classic table-side prepared beef tartare
Steak Tartare, tartare de boeuf classique préparé directement à table
Een klassieke tafelbereiding van rundertartaar.
Escargots fried in garlic butter with parsley and black pepper
Les escargots frits dans du beurre à l’ail avec du persil et du poivre noir
Nederlandse slakken uit Zaltbommel zijn slowcookers en de top onder de escargots
Classic Dutch North Sea shrimp with Granny Smith apple and whiskey cocktail sauce
Classique Crevettes grises hollandaises, pomme Granny Smith et sauce cocktail au whisky
De Hollandse garnalen die wij gebruiken komen uit het Noordoostelijke gedeelte van de oceaan. Door hun donkere kleur worden ze ook wel grijze garnalen genoemd.
Caesar salad with smoked chicken breast, quail eggs and anchovy pearls
Salade César au filet de poulet fumé, oeufs de caille et perles d’anchois
Een tijdloze klassieker in onze eigen stijl. Een rijke salade, fris en romig van smaak.
Hoofdgerechten
Beef tenderloin (180g) with a creamy green pepper sauce and
summer vegetables
Tournedos de boeuf (180g), sauce crémeuse au poivre vert
et légumes d’été
Tournedos van grasgevoerd rund uit Uruguay. Dit vlees is stevig en
prachtig van structuur.
Supplement: gebakken ganzenlever € 9.50
Tournedos Bearnaise (180 g) with summer vegetables
Tournedos Béarnaise (180 g) avec légumes d’été
½ lobster with fettuccine, vanilla and saffron
½ homard aux fettuccine, avec de la vanille et du safran
Kreeft uit het homarium komt uit Canada en zijn vol van smaak.
Sweetbread and veal tenderloin with sage and lemon thyme jus
Ris de veau et filet de veau, jus à la sauge et au thym citronné
Krokant gebakken kalfszwezerik met rosé gebakken kalfshaas. Een
klassieke, zomerse combinatie.
Risotto with fresh herbs, tomato and artichoke
Risotto aux herbes fraîches, tomate et artichaut.
Romige risotto met verse kruiden, zongerijpte tomaat en
gemarineerde artisjok. Een licht en elegant gerecht.
Nagerechten
Crêpes with a sauce of orange, lemon zest, sugar flambéed with Cointreau
Crêpes avec une sauce à base d’orange, zeste de citron, sucre, flambées au Cointreau
Franse klassieker, een flensje met een saus van sinaasappel, citroen zeste en suiker, geflambeerd met Cointreau en Grand Marnier.
Zabaglione with Dutch strawberries and yogurt ice cream
Zabaglione aux fraises Hollandaises et glace au yaourt
Zabaglione zeggen de Italianen; au bain marie geklopte eidooiers,
suiker en Champagne.
Mango parfait with passion fruit and coconut
Parfait à la mangue, fruit de la passion et noix de coco
Luchtige parfait van zoete mango, frisse passievrucht en zachte kokos.
Een echte verfrisser voor de zomer.
Avenue43 cheese trolley, selection of international and domestic cheeses
Chariot de fromages Avenue43, sélection de fromages internationaux et nationaux
Petite fromage - 3 stuks - € 12,50
Grande fromage - 6 stuks - € 17,75
Mooie samenwerking tussen Fromagerie Guillaume en Avenue43.
Wijnen
Champagne
Solessence Brut, J.M. Sélèque, France
Deze champagne is gemaakt van chardonnay, pinot meunier, pinot noir en is lekker fris, zacht en heeft fijne belletjes. Super te combineren met verse oesters!
M. Hostomme, Blanc de Blancs, Grand Cru, France
Een klassevolle, fijne champagne die perfect maaltijden kan begeleiden met zijn zachte, romige smaak en opwekkende frisheid. Gemaakt van 100% chardonnay.
Ruinart blanc de blancs, France
In alle champagnes van het huis vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met zijn levendige, frisse aroma’s en pure smaak. Ruinart Blanc de Blancs is het icoon van het huis, gemaakt van 100% chardonnay en belichaamt de ziel van Ruinart.
Perrier Jouet Belle Epoque Brut 2014
Een waar meesterwerk van elegantie en finesse. Met zijn delicate bloemaroma’s, levendige citrus tonen en een lange, knisperende afdronk is deze champagne perfect om de speciale momenten van het leven te vieren.
Witte wijnen
Vegia Princesa Albarino, Spain
Deze wijn uit het noordwesten van Spanje is gemaakt van de albariño druif. De wijngaarden staan aangeplant op arme granietbodems wat zorgt voor een hoge kwaliteit druiven. Je proeft een fris stuivend aroma van groene appel en limoen.
Viña del Lentisco Selvanevada Blanco, Rioja, Spanje
Viura en garnacha blanc uit oude wijngaarden langs de Ebro. Houtgerijpt met aroma’s van appel, perzik, noten en ceder. Vol en romig van smaak, met frisse zuren en een lange afdronk.
Manz Grauburgunder, Rheinhessen, Duitsland
De smaak van de grauburgunder kan omschreven worden als vol, een beetje citrus, een wit pepertje en rijpe gele appel, maar vooral ook sappig.
Chablis 1st Cru Vaillon, Domaine Christian Moreau 2019, France
Een klassieke chardonnay uit het noorden van Frankrijk. Fris, wat ziltig en een prachtige lengte in afdronk.
Meursault, Domaine Ninot, 2018, France
Wat je bij een topper uit de Bourgogne mag verwachten. Het betreft een chardonnay en de smaak kan omschreven worden als fruitig, boterachtig en zelfs een beetje popcorn.
Rosé
Lycan Gris Saint-Guilhem-Le-Desert,2022, Frankrijk
Licht zalmroze van kleur, met klein rood fruit zoals aardbei, framboos en een beetje bessen. Een aangenaam droge stijl, licht filmend in de smaak en iets gekruid. Een moderne Zuid-Franse stijl.
Rode wijnen
Domiziano Collezione Privata
Met een rijping van zeven maanden op kleine eikenhouten fusten is deze wijn uit Puglia (de hak van de laars) aromatisch van geur met rijp gekonfijt rood fruit, lichte kruidigheid en een vleugje eiken. Het betreft de Negroamaro druivensoort.
Aldegheri Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Italie
Het kleine broertje van de Amarone. De valpolicella wijn wordt tijdens de tweede fermentatie in contact gebracht met de schillen van de druiven die gebruikt zijn voor de Amarone wijn. In deze schillen bevinden zich nog een aantal stoffen die deze wijn zijn geur en krachtige smaak geven. Aroma’s van zwart fruit, getoast hout en verse kruiden.
Knipser, Laumersheim Blauer Spätburgunder, Germany
Spätburgunder, ook wel pinot noir genoemd, is de populairste blauwe druif in Duitsland.
Na vergisting rijpt deze wijn gedurende 12 maanden op gebruikte eikenhouten vaten.
Complexe smaken van frambozen, kersen en tonen van tabak en koffie.
Negre de negres, Aribas, Priorat, 2018, Espagne
Donkerrood van kleur en een typische, gerijpte vanille en tabaksgeur. 15 maanden op hout gelegen. Een dikke, warme, zachte wijn met ergens beetje drop in de smaak.
Nuits Saint Georges, Domaine Bouchard, 2017, France
Met jong, donkerrood fruit een zeer elegante wijn. Het betreft 100% pinot noir druiven.